Σε κατάσταση σοκ η Ιταλία παρακολουθεί τις εξελίξεις για την δολοφονία του αστυνομικού

Σε κατάσταση σοκ η Ιταλία παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 35χρονου νιόπαντρου αστυνομικού από δύο πλούσιους νεαρούς Αμερικανούς τουρίστες, στο πλαίσιο μιας αγοραπωλησίας ναρκωτικών.

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa δημοσίευσε χθες το βράδυ στην ηλεκτρονική της έκδοση μια αποκλειστική φωτογραφία του Αμερικανού Έλντερ Φίνεγκαν Λι, που κατηγορείται ότι ήταν εκείνος που μαχαίρωσε τουλάχιστον οκτώ φορές το θύμα, τον αστυνομικό Μάριο Ρέγκα Τσερτσιέλο και προκάλεσε έτσι το θάνατό του. Στην φωτογραφία φαίνεται ο 19χρονος Αμερικανός δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και με τα μάτια του δεμένα, με ένα μαντήλι! Κάθεται σκυφτός σε μια καρέκλα ανάμεσα στα γραφεία του αστυνομικού τμήματος όπου κρατείται, ενώ γύρω του διακρίνονται αστυνομικοί που συνεχίζουν την δουλειά τους.
Οι δύο Αμερικανοί συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους με τις βαλίτσες τους στο χέρι, έτοιμοι για αναχώρηση.

Πληροφορίες της εφημερίδας La Repubblica αναφέρουν ότι είχαν κρύψει επιμελώς το μαχαίρι της δολοφονίας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους και ήθελαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.