Πρόκριση Τσιτσιπά στους στους “16” του Ρολάν Γκαρός

Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά δεν το πλήρωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε 7-5, 6-3, 6-7, 7-6 του Φιλίπ Κραΐνοβιτς και έγραψε ιστορία.

Ο 20χρονος προκρίθηκε στον τέταρτο γύρο του Ρολάν Γκαρός και έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που το καταφέρνει μετά από το 1936.

Το ματς ξεκίνησε χθες, όμως διεκόπη λόγω σκότους στο γήπεδο και ενώ ο Τσιτσιπάς είχε ισοφαρίσει από 5-2 και έδειχνε να έχει το μομέντουμ.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σήμερα, με τους δύο παίκτες να παίρνουν από ένα γκέιμ και να στέλνουν το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί, ο Σέρβος συνήλθε από το γρήγορο 3-0 του Τσιτσιπά και έκανε το 7-5 και το 2-1 στα σετ.

Στο τέταρτο σετ το παιχνίδι είχε άγρια ομορφιά, με τους δύο παίκτες να ξεκινούν με μπρέικ (1-1), ενώ ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που κράτησε το σερβίς του και προηγήθηκε (2-1). Οι δύο παίκτες συνέχισαν έτσι μέχρι το 3-3, όταν ο Σέρβος με νέο μπρέικ πήρε τα ηνία (4-3) και στη συνέχεια έκανε το 5-3.

Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-4 και οδήγησε τον Κραΐνοβιτς σε εύκολα λάθη για το 5-5, ενώ «αγριεμένος» έκανε το 6-5, όμως ο Σέρβος αντέδρασε ξανά και οδήγησε το παιχνίδι σε τάι μπράικ.