Προκαλεί ο Τσαβούσογλου και πάλι

Δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο λύσης στο Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου, αναφέροντας ωστόσο ότι δεν εγκαταλείπεται η πολιτική ισότητα και ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ότι θέλουν να δουν την Ελλάδα ως συνέταιρο στη βάση της αντίληψης ότι όλοι κερδίζουν (win win) για όλα τα θέματα της περιοχής.

«Το έθνος μας ανοίγει την καρδιά του σε εκείνο που το τείνει χέρι φιλίας. Ας μετατρέψουμε την ανατολική Μεσόγειο σε λεκάνη ειρήνης, ευημερίας και συνεργασίας», είπε ο Τσαβούσογλου.

Σε ομιλία του στην διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων στην Άγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε «δεν θα επιτρέψουμε να πετύχουν τα βήματα τα οποία δεν λαμβάνουν υπόψη τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι το σημείο που ενώνονται οι τρεις ήπειροι του κόσμου».

«Μετά το γεωτρύπανό μας Πορθητής που ξεκίνησε δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα μας, και το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ στις περιοχές που ‘αδειοδότησε’ η τδβκ’ την κρατική εταιρεία πετρελαίου. Αυτό που εμείς ζητούμε είναι να βρεθεί λύση σε επίπεδο συνεργασίας για τον δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου», ανέφερε.