Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στην ΕΡΤ (video)

[ad_1]

Θέμα χρόνου είναι για τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης αρκεί η Ελλάδα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Μιλώντας στην ΕΡΤ και τη Ραλλού Αλεξοπούλου έκανε ειδική αναφορά στην έκδοση του 10ετούς ομολόγου την προηγούμενη εβδομάδα, για να συμπληρώσει ότι η συγκεκριμένη έκδοση έδειξε ότι οι αγορές «βλέπουν» θετικά την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά το τέλος του προγράμματος, ο Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι αν και καταγράφεται πρόοδος υπάρχουν κάποια ζητήματα προς διευθέτηση, όπως η προστασία της α’ κατοικίας, αλλά και γενικότερα η ανάγκη για περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων.
Ειδική αναφορά έκανε στο νομοσχέδιο που αναμένεται για την προστασία της α’ κατοικίας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα πολύπλοκο νομικό πλαίσιο, του οποίου οι θεσμοί θέλουν να δουν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και η οποία, όπως λέει, θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή.
Για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022 ο επικεφαλής του ESM δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει. Η Κυβέρνηση δεν αμφισβητεί αυτό τον στόχο, ο οποίος είναι κι ήταν βασικό στοιχείο του προγράμματος αλλά και της περιόδου μετά το τέλος αυτού».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ανησυχεί για τις προς τα κάτω αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, ο Κλάους Ρέγκλινγκ εμφανίζεται καθησυχαστικός καθώς -όπως λέει- ότι τόσο το 2017 όσο και το 2018 η ανάπτυξη ήταν σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με αυτή που αναμενόταν.Ο κ. Ρέγκλινγκ επισημαίνει ότι κίνδυνοι για την ευρωπαϊκή οικονομία αποτελούν το Brexit, o εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας αλλά και η επιβράδυνση που καταγράφει η οικονομία της δεύτερης.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]