«Κερδίσαμε την αξιοπιστία μας, θα διεκδικήσουμε πράγματα» (video)

[ad_1]

Δημοσιονομικό χώρο προκειμένου η κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα οικονομικό πακέτο με κοινωνικό χαρακτήρα δημιουργούν τα υπερπλεονασματα της τελευταίας 4ετίας και ειδικά του 2018. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ανακοινώσει το οικονομικό αυτό πακέτο αμέσως μετά το Πάσχα.

Ο υπουργός Οικονομικών  µε αποκλειστική δήλωσή του στο «Έθνος» επιβεβαιώνει ότι η επίτευξη -µε υπεραπόδοση- του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασα αποτελεί ένα ισχυρό χαρτί στη διαπραγμάτευση µε τους θεσμούς, ακόμη και για τη µη εφαρμογή του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου:
«Εµείς µπορούµε να διεκδικήσουµε πράγµατα γιατί ήδη κερδίσαµε την αξιοπιστία µας. Η Νέα Δηµοκρατία µάς λέει ότι, στην απίθανη περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, όταν αποκτήσει αξιοπιστία, τότε θα μπορέσει να διεκδικήσει κι αυτή κάτι. Συνιστώ στους ψηφοφόρους της Νέας Δηµοκρατίας να έχουν μεγάλη υποµονή».
Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης υπάρχουν σενάρια για μειώσεις φόρων αλλά και την καθιέρωση μιας μορφής 13ης σύνταξης ή 13ου μισθού για τον δημόσιο τομέα ενώ το θέμα του αφορολόγητου θα εξαρτηθεί και από τις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς.
Στα σενάρια περιλαμβάνεται η μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ . Ακούγεται έντονα και η μετάταξη υπηρεσιών από τον υψηλό συντελεστή του 24% στο 13 % ένα μέτρο που θα φανεί στο καλάθι της νοικοκυράς αλλά και στην εστίαση. Τα σενάρια είναι πολλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ και προφανώς θα γίνουν επιλογές.
Ρεπορτάζ : Θάνος Τσίρος
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]