Ένας νεκρός και 45 τραυματίες-Αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων της Χαμάς

[ad_1]

Ένας 23χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στις διαδηλώσεις που έγιναν χθες κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ και σημαδεύτηκαν για μια ακόμη μια Παρασκευή από βίαιες συγκρούσεις, ανέφερε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.
Ο Ταμέρ Αραφάτ υπέκυψε στα τραύματά του από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν ανατολικά της Ράφα, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άσφαρ αλ Κουντς.

For the 50th week, Palestinians of #Gaza headed to the eastern borders to participate in the #GreatReturnMarch. Mustafa Arafat, 23, was killed as he was shot by an Israeli occupation bullet. 48 other protesters were injured including 15 children, 4 paramedics, and 2 journalists. pic.twitter.com/JsZYzYUFaS
— We Are Not Numbers #Gaza (@WeAreNotNumbers) March 8, 2019

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 45 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και 15 παιδιά, τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς Ισραηλινών στρατιωτών στις βίαιες κινητοποιήσεις.
Τέσσερα μέλη ιατρικού προσωπικού συγκαταλέγονται επίσης στους τραυματίες στις κινητοποιήσεις που έγιναν για 50η Παρασκευή κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει την Γάζα και το Ισραήλ, τόνισε ο αλ Κουντς.
Ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι περίπου 8.400 Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, με κάποιους από αυτούς να εκτοξεύουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες ενάντια στους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου του Παλαιστινίου.
Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έκαναν λόγο για εκτόξευση βλήματος από την Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ.
O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως έπληξε πολλούς στόχους της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση ενός πυραύλου προς το Ισραήλ χθες βράδυ, μία ημέρα μετά τις νέες συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά μήκος του μεθοριακού τείχους ανάμεσα στις δύο περιοχές.

#Video via @BitarDeen GAZA➤ At Night#Israeli F16s carried out multiple air strikes against civilian targets in #Gaza all night last night & tonight again. #GazaUnderAttack #GroupPalestine #News #InternationalWomensDay #FridayFeeling #Children #WARCRIMES pic.twitter.com/BcbcoLawFo
— Ariyana Love (@AmbassadorOPTV) March 9, 2019

Σε ανακοινωθέν του, ο ισραηλινός στρατός ενημερώνει πως μαχητικά του αεροσκάφη έπληξαν «πολλούς στρατιωτικούς στόχους σε βάση της Χαμάς στα νότια της Λωρίδος της Γάζας και υπόγειες εγκαταστάσεις στα βόρεια» της ίδιας περιοχής.
«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τη ρίψη ενός πυραύλου από τη Γάζα νωρίτερα την Παρασκευή και στην κατ’ εξακολούθηση βία που προέρχεται από τη Λωρίδα, ιδίως μέσω μπαλονιών με εκρηκτικούς μηχανισμούς που αφήνονται από την περιοχή και των επανειλημμένων προσπαθειών να πληγούν οι υποδομές ασφαλείας κατά τις προηγούμενες ημέρες», σημείωνεται στο ίδιο ανακοινωθέν.
Πηγή:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]