Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Βλέποντας να έρχεται πάνω μας ο προαστιακός αγκαλιαστήκαμε!

Τον πανικό που έζησαν οι επιβάτες του λεωφορείου που συγκρούστηκε με συρμό του προαστιακού περιέγραψαν δύο από αυτούς.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία τους ότι έβλεπαν την αμαξοστοιχία να έρχεται προς τα πάνω τους και φώναζαν στον οδηγό του οχήματος που επέβαιναν.

«Ήμασταν στο λεωφορείο, στα μεσαία καθίσματα. Ο προαστιακός εκείνη την ώρα φαινόταν πως πλησιάζει και κολλήσαμε πάνω στις γραμμές επειδή είχε κίνηση. Φωνάζαμε στον οδηγό να ανοίξει τις πόρτες, τη μεσαία ή την μπροστινή, ο οδηγός δεν έκανε τίποτα. Σαν να μην είχε αίσθηση του χρόνου. Βλέπαμε τον προαστιακό από τον σταθμό Λαρίσης να έρχεται. Αγκαλιαστήκαμε οι επιβάτες. Όλοι όσοι βρισκόμασταν στα πίσω καθίσματα και στη μέση γίναμε μια μάζα για να μην μας τραυματίσει», ανέφερε μια επιβάτης του λεωφορείου.

Μια άλλη κυρία συμπληρώνει: «Δεν άνοιγε την πόρτα, παρόλο που του λέγαμε να ανοίξει. Το τρένο έπεφτε πάνω μας και δεν άνοιγε. Μετά άνοιξε».

«Νιώσαμε ότι όσοι ήμασταν στο λεωφορείο είτε θα μας χτύπαγαν οι λαμαρίνες, είτε τα τζάμια. Όλοι οι επιβάτες είχαμε πάει προς τη μέση και μπροστά και σπρώχναμε ο ένας τον άλλον. Ευτυχώς ο προαστιακός είχε κόψει ταχύτητα, γιατί αν δεν είχε κόψει, θα ήμασταν πάρα πολύ άσχημα. Όλοι σοκαριστήκαμε, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός», συμπλήρωσε η πρώτη επιβάτης.

Με τη δεύτερη να διερωτάται: «Ξέρετε τι είναι να βλέπουμε τον χάρο μπροστά μας, να του λέμε “άνοιξε” και να μην ανοίγει;».